Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015

Γράφτηκε από τον/την Super User

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Για τη φετινή σχολική χρονιά δεδομένου του ότι το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Στο σχολείο μας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, εκδηλώσεις που περιελάμβαναν τρεις άξονες: εισαγωγικές ομιλίες, προβολή βίντεο και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι εισαγωγικές ομιλίες αφορούσαν το ευ αγωνίζεσθαι και τη Φυσική Αγωγή, το ευ αγωνίζεσθαι στην Αρχαία Ελλάδα και το ευ αγωνίζεσθαι σήμερα και αναπτύχθηκαν αντίστοιχα από τις καθηγήτριες του σχολείου κ. Ελένη Χαλδούπη, Παρασκευή Ρήγα και Ελένη Δρούγα.

Η προβολή βίντεο έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου από τους  καθηγητές κ. Παναγιώτη Λαδά και Θωμά Τσιαμούρα.

Οι αθλητικές δραστηριότητες συντονίστηκαν από την υποδιευθύντρια κ. Χρυσούλα Αντωνολουκά και τον κ. Κων/νο Κουμπούρα.

 

Σύνδεση Διαχειριστή