ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2016

Γράφτηκε από τον/την Super User

Το πρωί της 10ης Μαΐου 2016 ήταν αφιερωμένο σε σχολικές δραστηριότητες των μαθητών και μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Λαμίας.

 

 

Στο ισόγειο του σχολείου οι μαθητές της Α και Β τάξης παρέθεσαν τις κατασκευές που δημιούργησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή, κου Δημήτρη Κοτρογιάννη.

 

 

Στο γήπεδο του σχολείου διεξήχθηκαν αθλοπαιδιές που διοργάνωσε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κος Κων/νος Κουμπούρας.

 

 

Μετά τις αθλητικές εκδηλώσεις οι μαθητές παρακολούθησαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου τις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει συμμαθητές τους.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το θεατρικό έργο «Απρόσμενη Επισκέπτης» και την γαλλόφωνη ταινία μικρού μήκους «Φίλοι του κόσμου», που ετοίμασε η Θεατρική Ομάδα, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Παρασκευής Ρήγα.

 

Ακολούθησαν οι δημιουργίες της Περιβαλλοντικής Ομάδας που περιελάμβαναν μια οπτικοακουστική παρουσίαση με θέμα το «Ρόλο των φυτών στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής» και τις ταινίες μικρού μήκους: «Στην Αγκαλιά της Οίτης» και «Ο Βοτανικός Κήπος».

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσιάσεις διαθεματικών εργασιών:

 

Η πρώτη εργασία παρουσιάστηκε από μαθητές και μαθήτριες του Β4 και αφορούσε το Θέατρο Σκιών. Όπως αναφέρει υπεύθυνη καθηγήτρια  κα Γρηγορία Μιχαηλίδου,  «φέτος, στα πλαίσια της βιωματικής δράσης, ασχοληθήκαμε με το Θέατρο Σκιών στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ερευνήσαμε τις έννοιες της διαπολιτισμικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, δηλαδή παρακολουθήσαμε πολιτισμούς που είναι πρόθυμοι να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να δανειστούν αμοιβαίες λέξεις, ιδέες, υποθέσεις, φαντασίες, ουτοπίες και να προσθέσουν σύμβολα άλλων πολιτιστικών συστημάτων.

Εξοικειωθήκαμε με τον πολιτιστικό πλουραλισμό, αναγνωρίσαμε πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, πλαίσιο στο οποίο αναπτύχθηκε η εθνική παράδοση χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ενότητα και η κοινωνική συνοχή του πολιτισμού.

Στόχος μας είναι η καλλιέργεια του σεβασμού και της ανοχής ατόμων που έχουν διαφορετική εθνική, πολιτισμική και θρησκευτική ταυτότητα καθώς και η ανάδειξη στοιχείων που έχουν σχέση και προωθούν την Ελληνική λαογραφία και παράδοση και αναπτύσσουν την κριτική ικανότητα και αισθητική.

Χρησιμοποιήσαμε διάφορες πηγές για να συλλέξουμε, να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε πληροφορίες σχετικές με την τέχνη του "φωτός και της σκιάς" στους πολιτισμούς. Τέτοιες πηγές είναι το διαδίκτυο, εκπαιδευτικά λογισμικά βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, πρόσβαση στο αρχείο του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών καθώς και σε άλλα Ελληνικά Θέατρα Σκιών».

 

Η δεύτερη εργασία με θέμα «Φροντίζω τον εαυτό μου», παρουσιάστηκε από μαθητές και μαθήτριες του Β4, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κου Θωμά  Τσιαμούρα.

 

Η τρίτη εργασία με θέμα «Τουρισμός», παρουσιάστηκε από μαθητές και μαθήτριες του Γ5, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κας Μαρίας Τσιότρα. Την παρουσίαση της εργασίας αυτής μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Φωτο: Καραγιάννη Παναγιώτα, Ασπρογιάννης Γεώργιος

Σύνδεση Διαχειριστή