ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ 2019

Γράφτηκε από τον/την Super User

Σήμερα ο ήλιος έπαιζε κρυφτούλι μαζί μας. Τι κι αν είχε την τιμητική του στη γιορτή του ερχομού της άνοιξης και της εαρινής ισημερίας. Παρά τις προσδοκίες μας, παρέμεινε πεισματικά κρυμμένος πίσω από τα σύννεφα, αρνούμενος τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πραγματοποίηση του Πειράματος του Ερατοσθένη.

Όπως συμβαίνει τέτοια μέρα τα τελευταία χρόνια, μέρος του σχολικού προγράμματος ήταν αφιερωμένο στον κορυφαίο διανοητή της αρχαιότητας, τον Ερατοσθένη. Στο πλαίσιο αυτό  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου,  το πρώτο μέρος των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων που περιελάμβανε τα εξής:

- "Τα αστέρια της Βερενίκης". Θεατρικό δρώμενο που ερμηνεύτηκε από τους μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Τάξης: Γρίβα Δημήτριο, Δοντά Γεώργιο, Ζωμένο Ιωάννη, Τραγουλιά Ευαγγελία, Τσελίκα Στυλιανό και Χολέβα Νίκη. Αφορούσε απόσπασμα από το ομώνυμο βιβλίο του Ντενί Γκετζ.

- "Το Πείραμα του Ερατοσθένη". Προβολή βίντεο  της Καθημερινής Φυσικής.

- "Το Πείραμα του Ερατοσθένη". Παρουσίαση από τον καθηγητή του σχολείου Γιάννη Σβώλη.

Το δεύτερο μέρος που περιελάμβανε την πραγματοποίηση του πειράματος του Ερατοσθένη στο προαύλιο του σχολείου μας από ομάδες μαθητών της Γ΄ Τάξης, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω απουσίας ηλιοφάνειας.

 

Σύνδεση Διαχειριστή