Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών 2017

Γράφτηκε από τον/την Super User

 

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι η ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών η οποία με πρωτοβουλία του συμβουλίου της Ευρώπης γιορτάζεται από το 2001. Στόχος της ημέρας αυτής είναι η προώθηση των γλωσσικών ποικιλιών στην Ευρώπη και η ενίσχυση της εκμάθησης των γλωσσών από όλους. Έτσι και φέτος οι μαθητές των γερμανικών τμημάτων του Γυμνασίου μας αφιέρωσαν την ημέρα αυτή στις γλώσσες που διδάσκονται ή γνωρίζουν οι συμμαθητές τους.
Στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος ασχολήθηκαν υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Αθανασίου Μαγδαληνή στις σχολικές τους αίθουσες με διάφορες δραστηριότητες. Οι μαθητές δημιούργησαν διάφορες αφίσες που προωθούν την πολυγλωσσία και τις τοποθέτησαν στις ξενόγλωσσος αίθουσες του σχολείου μας.
Γιατί μαθαίνουμε ξένες γλώσσες; Ήταν το βασικό ερώτημα ενός πλακάτ που δημιούργησαν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου. Χρωμάτισαν χάρτες με τις κύριες γλώσσες που μιλιούνται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Έμαθαν να μετρούν από το 1 έως το 10 σε διάφορες γλώσσες. Καθώς επίσης να λένε και να γράφουν την λέξη " καλημέρα" σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον βρήκαν οι μαθητές την ενασχόληση με τις παροιμίες και πως αυτές εκφράζονται σε κάθε ευρωπαϊκή γλώσσα.     
Οι γλώσσες ενώνουν τους λαούς και διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ τους.
Η ημέρα αυτή παρότρυνε πολλούς μαθητές να μάθουν και μια ακόμα γλώσσα ... ίσως και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα!

Σύνδεση Διαχειριστή