Το σχολείο μας στο Let's Do It Greece 2018

Γράφτηκε από τον/την Super User

Το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας συμμετέχοντας και φέτος στη δράση Let's Do It Greece 2018, ανέλαβε σήμερα 27/4/2018, να καθαρίσει από τα κάθε λογής σκουπίδια το Πάρκο της Αμφιθέας.

 

Μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις φορώντας γάντια περισυνέλεξαν τα απορρίμματα που ήταν διάσπαρτα στο χώρο, αλλά και εκείνα που υπήρχαν στους δύο μόνιμους μεταλλικούς μικροκάδους του πάρκου και τα προώθησαν στο μπλε κάδο που υπάρχει απέναντι στην είσοδο του σχολείου. Τα απορρίμματα αυτά αποτελούνταν κυρίως από χάρτινες και πλαστικές συσκευασίες. Η δράση μας ολοκληρώθηκε με το πότισμα των μικρών δενδρυλλίων λιγούστρου  που φυτέψαμε φέτος και προσδοκώντας  την προσφορά δροσιάς όταν πλέον θα έχουν μεγαλώσει.

Η συμβολικού χαρακτήρα δράση μας αυτή, στοχεύει στην επισήμανση για μια ακόμη φορά της ανάγκης υιοθέτησης από όλους καλών πρακτικών προάγουν την ποιότητα ζωής. Η διασπορά ανακυκλώσιμων απορριμμάτων οπουδήποτε εκτός από τους ενδεδειγμένους μπλε κάδους, δημιουργεί κινδύνους για κάθε μορφή ζωής στο περιβάλλον. Το παράδειγμα της νεκρής φάλαινας που βρέθηκε πρόσφατα στη Σαντορίνη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που φαίνεται. Ο θάνατός της οφείλεται σε γαστρικό σοκ λόγω μεγάλης ποσότητας πλαστικών που είχε καταπιεί. Αυτό που δεν φαίνεται τα θραύσματα πλαστικού (αλλά και άλλων τοξικών ουσιών) πολύ μικρού μεγέθους που αιωρούνται στο θαλασσινό νερό, περνούν στην τροφική αλυσίδα και κάποια στιγμή φτάνουν στο πιάτο μας. Όλα δείχνουν ότι ισχύει αυτό που τραγουδούσαν από παλιά οι Τρύπες: όλα τελικά ξαναγυρνάν σε μας.

Σύνδεση Διαχειριστή