ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ 2016

Γράφτηκε από τον/την Super User

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ                                                          ΣΧ. ΕΤΟΣ 2016-17

Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ      Φ Ο Ι Τ Η Σ Η Σ

Αγαπητέ μαθητή,

      οι  καθηγητές του Σχολείου σου ευχόμαστε καλή Σχολική χρονιά, υγεία σε εσένα και στους οικείους σου  και καλή πρόοδο στις σπουδές σου.

Σε αυτή την πρώτη μας επαφή είναι ανάγκη να κάνουμε γνωστούς σε εσένα και τους γονείς σου, τους κανόνες που συνοδεύουν τη φοίτηση σου στο Σχολείο.

Οι κανόνες αυτοί στηρίζονται στους νόμους που έχει θεσπίσει το κράτος για τη λειτουργία όλων των Σχολείων

Δεν χρειάζεται επομένως να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά οτι η τήρηση των κανόνων αυτών είναι υποχρεωτική, αφορά όλους ανεξαίρετα τους μαθητές και το περιεχόμενό τους δεν επιδέχεται ερμηνείες άλλες από την ουσία τους

Οι κανόνες δημιουργούν ορισμένες υποχρεώσεις σου που ταυτόχρονα διασφαλίζουν το δικαίωμα της συμμετοχής σου σε μια αρμονική σχολική ζωή

Η εφαρμογή τους δεν πρέπει  να υπαγορεύεται από το φόβο κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασής τους ,αλλά από αίσθημα ευθύνης.

ΒΑΣΙΚΕΣ   ΑΡΧΕΣ

     - Ο σεβασμός στην προσωπικότητα κάθε μέλους της σχολικής κοινότητας.

     - Η ευγένεια στη συμπεριφορά  και η αποφυγή βίας κάθε μορφής.

     - Η συνέπεια στις υποχρεώσεις.

     - Η Ευπρεπής παρουσία και εμφάνιση

     - Η προστασία του Σχολικού Περιβάλλοντος.

     - Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της Σχολικής ζωής.

 

                                                        

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

     - Το ημερήσιο Πρόγραμμα αρχίζει στις 8 με την παράταξη ,την προσευχή και τις ανακοινώσεις. Η παρουσία σου είναι υποχρεωτική και ανεξάρτητη από τη συμμετοχή σου στην προσευχή. Φρόντισε να είσαι συνεπής στο χρόνο προσέλευσης. Η είσοδος γίνεται μόνο από την πύλη με τα σκαλάκια. Μετά τις 8.10 η είσοδος κλείνει και η επικοινωνία γίνεται με το θυροτηλέφωνο.

     - Η είσοδος στις αίθουσες πριν την πρωινή σύνταξη δεν επιτρέπεται. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες θα παραμείνεις στο χώρο του διαδρόμου του ισογείου.

      - Αν αργοπορήσεις για οποιοδήποτε λόγο, μην επιχειρήσεις την είσοδο σου από τα κάγκελα ή από άλλη πύλη. Ειδοποίησε να σου ανοίξουν με το θυροτηλέφωνο και κατευθύνσου αμέσως στην αίθουσα που έχεις μάθημα. Αν ο καθηγητής της 1ης ώρας σε δεχτεί, παρακολουθείς το μάθημα, αλλιώς πρέπει να παρουσιαστείς στο γραφείο του Διευθυντή. Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζεις ότι σου έχει βεβαιωθεί μία  αδικαιολόγητη απουσία.

     - Οι αργοπορημένες προσελεύσεις δεν μπορεί να είναι απεριόριστες. Πέρα από το ότι σε φορτώνουν με αδικαιολόγητες απουσίες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα με τη διακοπή του μαθήματος .

     - Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκεσαι στους χώρους του προαυλίου ή του διδακτηρίου, χωρίς να έχεις ενημερώσει τον καθηγητή  της 1ης ώρας. Μην παραλείψεις επίσης να παρουσιαστείς στο γραφείο του Διευθυντή  αν δεν γίνεις δεκτός στο μάθημα. 

ΚΑΤΑ  ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

     Στην αίθουσα του τμήματός σου όπως και σε κάθε αίθουσα εργαστηρίου, η θέση σου είναι συγκεκριμένη και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή χωρίς την άδεια του Υπεύθυνου καθηγητή. Για αποκλειστική χρήση από εσένα θα είναι το κάθισμα και το θρανίο σου. Για λόγους υγιεινής και ευπρέπειας φρόντισε να είναι πεντακάθαρα, χωρίς την παραμικρή φθορά ή αναγραφή.

    Η προσέλευση σου στην αίθουσα στην αρχή κάθε διδακτικής ώρας υπακούει ακριβώς στους ίδιους κανόνες με εκείνους της 1ης ώρας που   προαναφέραμε σχετικά με την καθυστερημένη προσέλευση. Αμέσως μετά το χτύπημα του κουδουνιού θα βρίσκεσαι στο διάδρομο μπροστά από την αίθουσα, περιμένοντας να ανοίξει ο καθηγητής σου. Η είσοδος θα γίνεται με τάξη χωρίς φωνές και αδικαιολόγητο θόρυβο.

    Κατά την είσοδό σου στην αίθουσα  δεν επιτρέπεται  να κρατάς μπουκάλι με νερό ή να συνεχίζεις να τρως ή να μεταφέρεις υπόλοιπα από την τροφή σου. Φρόντισε να ολοκληρώνεις το φαγητό σου στη διάρκεια του διαλείμματος. Τα υπολείμματα τροφών στην αίθουσα δημιουργούν εστίες μόλυνσης και προσελκύουν ανεπιθύμητους επισκέπτες.

    Έξοδος από την αίθουσα κατά  τη διάρκεια του μαθήματος μπορεί να γίνει μόνο με άδεια του καθηγητή, αποκλειστικά για επείγουσα σωματική σου ανάγκη και πρέπει να είναι ολιγόλεπτη. Σε κανένα άλλο χώρο του σχολείου δεν επιτρέπεται η παρουσία σου  στη διάρκεια αυτή.

     Κατά την ώρα του μαθήματος να σέβεσαι το δικαίωμα των συμμαθητών σου  για μάθηση και το δικαίωμα του καθηγητή σου για διδασκαλία σύμφωνα με τον προγραμματισμό του. Δεν επιτρέπονται άσκοπες παρεμβάσεις ή διακοπές. Σε κάθε περίπτωση η εντολή του καθηγητή σου πρέπει να εκτελείται χωρίς αντίρρηση. Αν θεωρείς άδικη την κρίση του θα εκτελέσεις την εντολή του και μπορείς να απευθυνθείς στη συνέχεια το Διευθυντή του Σχολείου.

    Πρέπει να γνωρίζεις ότι η παραβίαση των κανόνων συνεπάγεται κυρώσεις. Ο καθηγητής σου έχει τη δικαιοδοσία εκτιμώντας το βαθμό της παραβίασης είτε παρατήρηση, είτε επίπληξη, ακόμα και ωριαία αποβολή από το μάθημα. Στην περίπτωση αυτή να γνωρίζεις ότι πρέπει να βγεις αμέσως από την αίθουσα και να παρουσιαστείς στο γραφείο του Διευθυντή χωρίς καμία καθυστέρηση. Θα σου βεβαιωθεί οπωσδήποτε μία αδικαιολόγητη απουσία.

    Είναι ανάγκη για τη διατήρηση ενός επιπέδου υγιεινής και καθαριότητας  να μην ρυπαίνεις το δάπεδο πετώντας οτιδήποτε δεν σου είναι χρήσιμο. Χρησιμοποίησε το καλάθι των απορριμμάτων  και για το μικρότερο χαρτάκι ή τα υπολείμματα της γομολάστιχας.

     Στις αίθουσες διδασκαλίας βρίσκεται  ηλεκτρονικός εξοπλισμός (διαδραστικοί πίνακες, βιντεοπροβολείς κλπ) που συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας. Είναι απαραίτητο να σέβεσαι και να προστατεύεις οτι αποτελεί προϊόν του ιδρώτα του Ελληνικού λαού και να ζητάς από τον καθηγητή σου την άδεια για τη χρησιμοποίησή του.

    Την ίδια προστασία χρειάζονται και τα αντικείμενα που βρίσκονται στην αίθουσα  (χάρτες, αφίσες κλπ) ενώ για την προσθήκη ενός αντικειμένου της επιλογής σου, θα χρειαστείς την άδεια του καθηγητή σου.

     Με το χτύπημα του κουδουνιού για την έξοδο του διαλείμματος και αφού ο καθηγητής δώσει τη σχετική άδεια, πρέπει να κατευθυνθείς χωρίς φωνές και τρέξιμο, αλλά και χωρίς καθυστέρηση προς το χώρο του προαυλίου. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες θα παραμείνεις στο διάδρομο. Τα παράθυρα της αίθουσας  πρέπει να ανοίξουν διάπλατα και η είσοδός της θα παραμείνει κλειδωμένη στη διάρκεια του διαλείμματος.

      Εφημερίδες, περιοδικά, κάθε φύσεως έντυπα, βοηθήματα και σημειώσεις όπως και οτιδήποτε σχετίζεται με παιγνίδι  τυχερό ή όχι, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ούτε να χρησιμοποιούνται στους χώρους του σχολείου και της αίθουσας.

ΚΑΤΑ  ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

     Προσπάθησε  να χαλαρώσεις από την ένταση του μαθήματος και χρησιμοποίησε τους χώρους του προαυλίου  και του κυλικείου. Η είσοδος στο διδακτήριο  κατά τη διάρκεια του διαλείμματος επιτρέπεται μόνο σε άσχημες καιρικές συνθήκες ,ή αποκλειστικά για τη σωματική σου ανάγκη.

     Η έξοδος από το χώρο του προαυλίου προς το δρόμο απαγορεύεται απολύτως. Για κανένα λόγο και με την άδεια κανενός δεν επιτρέπεται η έξοδος ούτε καν η προσέγγιση στα κάγκελα της περίφραξης. Είναι αδιανόητη η εγκατάλειψη του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

     Αν χρειαστεί για λόγους ανώτερης βίας να απουσιάσεις από ενδιάμεσες ώρες του προγράμματος, πρέπει μαζί με τον απουσιολόγο του τμήματός σου να ενημερώσεις τον Διευθυντή, ο οποίος θα επικοινωνήσει με τον κηδεμόνα σου και θα σε εφοδιάσει με υπηρεσιακό σημείωμα εξόδου. Με το σημείωμα αυτό ο κηδεμόνας σου μπορεί να δικαιολογήσει τις απουσίες του τμήματος της ημέρας που θα λείψεις.                            

     Είναι ανάγκη να τονιστεί ότι απομάκρυνση σου χωρίς την απαραίτητη άδεια, αποτελεί παραβίαση της υποχρέωσής σου να βρίσκεσαι από την αρχή ως το τέλος μέσα στο σχολικό χώρο ,και σαν τέτοια θα ελεγχθεί.

     Η χρήση των γηπέδων στη διάρκεια κάποιας ώρας, που ενδεχομένως το τμήμα έχει κενό μαθήματος για κάποιο λόγο, επιτρέπεται μόνο με την άδεια των καθηγητών φυσικής αγωγής και με την ευθύνη τους. Οι καθηγητές φυσικής αγωγής και μόνο χορηγούν αθλητικό υλικό  (μπάλες) όταν το κρίνουν εφικτό. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς υλικό δικό σου ή από άλλη πηγή.

     Στο χώρο του κυλικείου μην συνωστίζεσαι... Μην πετάς στο προαύλιο περιτυλίγματα συσκευασιών και υπολείμματα τροφών. Χρησιμοποίησε τους κάδους απορριμμάτων και τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για το σκοπό αυτό. Η διατήρηση των χώρων σε ψηλά επίπεδα καθαριότητας και τάξης, δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας.

     Η χρήση του κινητού τηλεφώνου δεν επιτρέπεται σε κανένα χώρο του σχολείου μέσα και έξω από το διδακτήριο και καμιά χρονική στιγμή. Η απαγόρευση ισχύει ρητά και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Στην περίπτωση που φέρνεις μαζί σου  το κινητό σου τηλέφωνο ,αυτό πρέπει απαραίτητα να είναι απενεργοποιημένο. Δεν ισχύει καμιά δικαιολογία αμέλειας για τηλέφωνο που έχει ξεχαστεί σε λειτουργία. Αν έχεις ανάγκη επικοινωνίας μπορείς  να απευθύνεσαι στα γραφεία. Είναι αυτονόητο ότι το κινητό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αριθμομηχανή ή ηλ. υπολογιστής ή  φωτογραφική μηχανή ή βίντεο.

     Μπορείς να χειρίζεσαι με προσοχή τις βρύσες και μόνο για το νερό που έχεις ανάγκη. Σε καμία περίπτωση μην σπαταλάς ένα αγαθό που για παιδιά της ηλικίας σου στον τρίτο κόσμο είναι ακριβότερο από χρυσάφι και δυσεύρετο. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις εμφιαλωμένο από το κυλικείο έχε υπόψη σου οτι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείς με το μπουκάλι στο χέρι ή να το παίρνεις μαζί σου στην αίθουσα. Δεν επιτρέπεται επίσης να γεμίζεις το μπουκάλι με νερό από τις βρύσες, για χρήση άλλη από το να πιείς.

     Αν λόγω καιρικών συνθηκών χρησιμοποιείς τους διαδρόμους στη διάρκεια του διαλείμματος, δεν πρέπει να τρέχεις και να φωνασκείς. Επειδή τα παράθυρα των διαδρόμων μπορεί να είναι ανοιχτά, δεν πρέπει να εκθέτεις μέλη του σώματός σου (χέρια, κεφάλι)  στο κενό, ούτε να κάθεσαι στο περβάζι. Ο κίνδυνος να πέσεις είναι πολύ μεγάλος. Πρόσεξε να μην ακουμπάς τους τοίχους με τα παπούτσια σου ούτε να στηρίζεσαι πάνω στα σώματα του καλοριφέρ.

     Η πρόκληση οποιασδήποτε φθοράς βαρύνει τον κηδεμόνα σου με τα έξοδα της αποκατάστασής της. Αν συμβεί από  αμέλεια, αρκεί η αποκατάστασή της. Αν όμως διαπιστωθεί ότι έγινε με δόλο και σκοπιμότητα ή κατά εξακολούθηση εκτός από τα έξοδα αποκατάστασης θα υπάρχουν και συνέπειες που πρέπει να αποφεύγονται.

    Στους διαδρόμους του σχολείου υπάρχουν θυρίδες (ντουλάπια) που χρησιμοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν προκληθεί φθορές σε πολλά από αυτά και το κόστος των επισκευών είναι μεγάλο. Μείνε μακριά από αυτά με κάθε τρόπο. Μην τα χρησιμοποιείς για να αποθηκεύσεις οτιδήποτε και μην προκαλείς φθορές και βλάβες. Είναι υλικό που θα επισκευασθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου. Οφείλουμε να το διαφυλάξουμε.

     Για οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μπορείς να απευθύνεσαι στους εφημερεύοντες καθηγητές.

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

     - Η επίδοσή σου αξιολογείται από:

         α) Τις γραπτές εξετάσεις

         β) Τις προφορικές εξετάσεις

         γ) Τις εργασίες στο σπίτι

         δ) Τη στάση και συμμετοχή στο μάθημα

         ε) Τις προαιρετικές εργασίες με δική σου πρωτοβουλία

     - Οι γραπτές εξετάσεις μπορεί να είναι:

         α) Ολιγόλεπτες που γίνονται απροειδοποίητα στο μάθημα της ημέρας χωρίς κανένα περιορισμό.

         β) Ωριαίες που γίνονται χωρίς προειδοποίηση μία στο 1ο και μία στο 2ο  τετράμηνο. Δεν μπορεί να υπερβαίνουν την μία (1) κάθε ημέρα και τις τρείς (3) κάθε εβδομάδα.

     Έχεις την υποχρέωση να παρακολουθείς και να συμμετέχεις ενεργά στην καθημερινή διδακτική διαδικασία χωρίς να εμποδίζεις την ομαλή διεξαγωγή της. Η καθημερινή εργασία όταν ανατίθεται σαν συμπλήρωμα, πρέπει να ετοιμάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα.

     Κατά τη διάρκεια των τεστ και των διαγωνισμάτων πρέπει να ακούς με προσοχή τις υποδείξεις του καθηγητή σου και να διατυπώνεις έγκαιρα τις απορίες σου. Καμιά απόπειρα αντιγραφής δεν είναι επιτρεπτή.

     Η χρήση calculators ή notebooks  είναι  στην κρίση του καθηγητή σου και θα παίρνεις σχετικές οδηγίες από εκείνον. Δεν επιτρέπεται η χρήση του διορθωτικού (blanco) και όπως είπαμε η ύπαρξη ενεργοποιημένου κινητού τηλεφώνου.

 

Η  ΦΟΙΤΗΣΗ

    Είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως η φοίτηση στο Γυμνάσιο είναι υποχρεωτική και επιβεβλημένη. Έτσι οι απουσίες από τα μαθήματά σου δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ολοκληρωμένη και ποιοτική μόρφωσή σου.

    Όταν απουσιάζεις από την αίθουσα εκτός από την ολιγόλεπτη άδεια , να γνωρίζεις ότι πάντα χρεώνεσαι με μια απουσία, ανεξάρτητα από το λόγο που σε εμπόδισε να βρίσκεσαι στο μάθημά σου.

     Οι απουσίες διακρίνονται σε τρείς (3)  κατηγορίες:

1. ΑΚΑΤΑΧΩΡΗΤΕΣ: είναι οι απουσίες που τελικά δεν μετρούν, και είναι εκείνες για τις οποίες με την άδεια του Διευθυντή απασχολείσαι σε παράλληλη εκδήλωση του σχολείου  (δοκιμαστική παρέλαση, χορωδία κλπ). Για τις απουσίες αυτές έχουμε λάβει μέριμνα ,ώστε να θεωρηθούν σαν παρουσίες.

2. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ: είναι οι απουσίες που οφείλονται σε κάποιο σοβαρό και αποδεκτό λόγο. Για να θεωρηθούν δικαιολογημένες τέτοιες απουσίες πρέπει να προσέξεις εσύ και ο κηδεμόνας σου τις παρακάτω λεπτομέρειες:

α. Μέσα σε 10 το πολύ ημέρες από την επιστροφή σου στο σχολείο ο κηδεμόνας σου και μόνο ο ίδιος, έρχεται στο σχολείο και συμπληρώνει μια αίτηση δικαιολόγησης απουσιών.

β. Χωρίς κανένα άλλο δικαιολογητικό ο κηδεμόνας σου μπορεί να δικαιολογήσει συνεχόμενες απουσίες σου από ολόκληρο το ημερήσιο πρόγραμμα μέχρι 2 ημέρες κάθε φορά με μέγιστο όριο τις 10 ημέρες  αθροιστικά για ολόκληρο το έτος.

γ. Προσκομίζοντας ο κηδεμόνας σου Ιατρική γνωμάτευση από ιδιώτη γιατρό ή νοσηλευτικό ίδρυμα πάντα μέσα στην προθεσμία των 10 ημερών από την επιστροφή σου στο σχολείο, μπορεί να δικαιολογήσει απουσίες συνεχόμενες πάνω από 2 ημέρες και απουσίες από μέρος του ημερήσιου προγράμματος αν συνοδεύονται από το υπηρεσιακό σημείωμα που πήρες από το Διευθυντή όταν ζητήθηκε η άδεια.

δ. Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν απουσίες συνεχόμενων ημερών με μικτό τρόπο  δηλαδή ένα μέρος από τον κηδεμόνα και το άλλο από γιατρό.

3. ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ: Είναι όλες οι απουσίες που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν ακαταχώριστες ή δικαιολογημένες και τέτοιες μπορεί να είναι:

- Οι απουσίες που ο κηδεμόνας σου δεν μπόρεσε ή καθυστέρησε να δικαιολογήσει.

- Οι απουσίες που οφείλονται σε αυθαίρετη (χωρίς άδεια) απομάκρυνσή σου από το σχολείο.

- Οι  απουσίες που οφείλονται σε καθυστερημένη προσέλευση στο μάθημα οποιαδήποτε διδακτική ώρα.

- Οι  απουσίες λόγω κύρωσης ωριαίας ή ημερήσιας αποβολής.

Πρέπει να σου επισημάνουμε πως για τις 3 τελευταίες περιπτώσεις αδικαιολόγητης απουσίας, ενημερώνεται ο κηδεμόνας σου και ελέγχεσαι.

Προσοχή!! Οι αδικαιολόγητες απουσίες σου συνολικά στη διάρκεια του σχολ. έτους δεν μπορεί να ξεπεράσουν τις 64. Από τις 65 αδικαιολόγητες απουσίες και πάνω ανεξάρτητα από τις συνολικές είσαι υποχρεωμένος να επαναλάβεις την τάξη.

 

Για τη σχέση που έχει η φοίτησή σου με το ετήσιο αποτέλεσμα πρέπει να μελετήσεις τον πίνακα παρακάτω:

                            ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ   ΦΟΙΤΗΣΗΣ

 ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΥΣΙΩΝ   ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ       ΦΟΙΤΗΣΗ

    <114                                     <64               ΕΠΑΡΚΗΣ

114<Α<164                                <64              ΕΛΛΙΠΗΣ

>164                                                             ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ

                                                  >64             ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ 

ΕΠΑΡΚΗΣ= Συμμετέχει  στις γραπτές εξετάσεις  Ιουνίου

ΕΛΛΙΠΗΣ= Παραπέμπεται σε ολική εξέταση το Σεπτέμβριο

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ= Επαναλαμβάνει τη φοίτηση στην ίδια τάξη

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ

Η Σχολική ζωή  αποτελεί μια εμπειρία που τα ίχνη στης παραμένουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Θα ήταν λοιπόν αποσπασματική αν βασιζόταν μόνο στη διαδικασία της μάθησης. Το Σχολείο έχει να σου προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες, ώστε η Σχολική ζωή να αποτελεί μια ολότητα που θα  σε συνοδεύει με ευχάριστες αναμνήσεις.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές, ο εκκλησιασμός, οι  επετειακές, πολιτιστικές αθλητικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με την ενεργό συμμετοχή σου αποτελούν ένα μοναδικό τρόπο ανάπτυξης της κοινωνικής ζωής και μια σημαντική ευκαιρία διάκρισης σε τομείς που διαθέτεις ιδιαίτερες δεξιότητες. Να αποδέχεσαι με προθυμία κάθε πρόσκληση συμμετοχής σου, αλλά και με συμμαθητές σου ανάλαβε την πρωτοβουλία  να προτείνετε την υλοποίηση μιας δικής σας ιδέας.

Στο Σχολείο δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια με σημαντικότατο έργο η Περιβαλλοντική ομάδα. Θα ενημερωθείς αναλυτικά για τους στόχους και τη δράση της. Ήρθε και η σειρά σου να ενεργοποιηθείς στην κατεύθυνση της υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και άλλων όπως Αγωγής Υγείας, Αγωγής του Καταναλωτή κλπ με τις οδηγίες των υπεύθυνων καθηγητών σου.

Κάθε τμήμα του σχολείου έχει θεσμοθετημένο το τριμελές μαθητικό Συμβούλιο και το Σχολείο αντίστοιχα το 15μελές μαθητικό Συμβούλιο. Αποτελούν και τα δύο όργανα, με συγκεκριμένο τρόπο εκλογής και αρμοδιότητες. Το μήνα Οκτώβριο θα διεξαχθούν οι εργασίες ανάδειξής τους. Είναι καλό να ενημερωθείς ,ώστε από οποιαδήποτε θέση, να συνεισφέρεις στην οργάνωση της μαθητικής ζωής.

Στο σχολείο αφιερώνεις το μεγαλύτερο κομμάτι από την ημερήσια δραστηριοποίησή σου. Το Σχολείο είναι για σένα ένα περιβάλλον που χρειάζεται το ενδιαφέρον και την προστασία σου. Μην σε αφήνει αδιάφορο οποιαδήποτε ενέργεια ρυπαίνει ή προκαλεί φθορές. Βοήθησε στο να παραμένει κάθε χώρος καθαρός και λειτουργικός. Δώσε το παρόν στις δράσεις ανακύκλωσης και αναμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ

Το Σχολείο από κοινού με την οικογένεια, έχουν σαν αποστολή να προετοιμάσουν τα παιδιά για τη ζωή. Η συνεχής, ειλικρινής και εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ τους, αποτελεί εγγύηση για την ομαλή εξέλιξη της φοίτησής σου στο σχολείο.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες πρέπει να λαμβάνουν γνώση  και να μελετούν με προσοχή τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες που στέλνει το σχολείο. Η επικοινωνία είναι δυνατόν να γίνεται με έγγραφα ή ειδοποιήσεις  ή ανακοινώσεις στους μαθητές ή ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://4gym-lamias.fth.sch.gr) ή μέσω του  mail: mail(ατ)4gym-lamias.fth.sch.gr

Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου  περιλαμβάνει 7 διδακτικές ώρες με ενδιάμεσα διαλείμματα, όπως παρακάτω:

1η ώρα: 08.00-08.45                       2η ώρα:08.50-09.35

3η ώρα: 09.45-10.30                       4η ώρα: 10.40-11.20

5η ώρα: 11.35-12.15                         6η ώρα: 12.25-13.05

7η ώρα: 13.10-13.40

Η αποχώρηση των μαθητών από το χώρο του σχολείου, γίνεται με ευθύνη των  γονέων τους και μετά τη λήξη του ημερήσιου Προγράμματος που είναι:

* 13.40 κατά τις ημέρες κανονικής λειτουργίας του σχολείου

* 13.15 κατά τις ημέρες πραγματοποίησης σχολικών περιπάτων

* 10.30 τις ημέρες σχολικών εορτών (παραμονή 28 Οκτ.-,17 Νοεμ.-,παραμονή 25 Μαρτ.-3 Ιεραρχών).

* άλλη χρονική στιγμή πριν τη λήξη του προγράμματος για λόγους καιρικών συνθηκών, απουσίας καθηγητών κλπ. Στην περίπτωση αυτή οι μαθητές ειδοποιούν τους γονείς και αν δεν είναι εφικτή η αποχώρησή τους παραμένουν στο χώρο του σχολείου μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

 

Υπενθύμισε στους γονείς σου ότι στην αρχή του Σχολικού έτους πρέπει να επισκεφτούν το σχολείο για την εγγραφή ή την επανεγγραφή σου και ότι πρέπει να δηλώνουν την ακριβή διεύθυνση, τους αριθμούς κλήσης των σταθερών και κινητών τηλεφώνων και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά την επίσκεψή τους θα τους ενημερώσουμε σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια  που σχετίζεται  με τη φοίτησή σου, καθώς και για την ανάγκη να συμμετέχουν στις διεργασίες και δράσεις του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Οι καθηγητές του σχολείου είναι πάντοτε διαθέσιμοι  κατά τις ώρες που βρίσκονται  στο σχολείο, να ενημερώνουν τους γονείς και κηδεμόνες για τις λεπτομέρειες της φοίτησης και της επίδοσής σου στα μαθήματα. Για να τους διευκολύνουμε, ώστε να αποφεύγονται πολλές μετακινήσεις τους, καθορίσαμε τις παρακάτω ημέρες-μία διαφορετική κάθε μήνα-που όλοι οι καθηγητές θα δέχονται τους γονείς από 10:30-13:30.

Δευτέρα  17 Οκτωβρίου 2016,      Τρίτη  22 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη   21  Δεκεμβρίου 2016,    Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017,       Δευτέρα  8 Μαΐου 2017

 

Οι οδηγίες που αναφέρονται στις προηγούμενες σελίδες θα αναπτυχθούν από τους καθηγητές στο τμήμα σου και εάν έχεις οποιαδήποτε απορία, μην διστάσεις να την διευκρινήσεις. Στη συνέχεια θα μελετήσεις μαζί με τους γονείς-κηδεμόνες κάθε παράγραφο του και εμείς θα είμαστε στη διάθεσή τους για κάθε πληροφόρηση. Οι οδηγίες αυτές θα σου χρειαστούν για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

                                      Σου ευχόμαστε και πάλι καλή πρόοδο

                                          Ο Σύλλογος των καθηγητών

Σύνδεση Διαχειριστή