IMG c749d25ba18546c72fcb4f408c6fb573 V

Επίσκεψη Β΄ Γυμνασίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

Recent-Πρόσφατα Γενικά Δραστηριότητες Εκδρομές Νέα-Ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ Γυμνασίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο περιλαμβάνει περισσότερα από 30.000 αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 3ο έως και τον 21ο αιώνα μ.Χ.: εικόνες, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, παλαίτυπα, χειρόγραφα, αντικείμενα από χαρτί, γλυπτά, έργα μικροτεχνίας, κεραμικά, υφάσματα, πίνακες, αντίγραφα. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους από έμπειρους ξεναγούς και γοητεύτηκαν από τη συλλογές κοσμημάτων, .γλυπτών, μικροτεχνίας και πινάκων-αγιογραφιών.

Παράλληλα σε άλλο χώρο ξεναγήθηκαν και στην έκθεση του βραβευμένου με χρυσό βραβείο στην Διεθνή Έκθεση Θεατρικού Ντιζάϊν και Αρχιτεκτονικής στην Πράγα, αρχιτέκτωνα αρχείο λήψης 1Μάνου Περράκη. Το περιβάλλον της έκθεσης μας καλεί να κινηθούμε μεταξύ του σχεδιαστηρίου του αρχιτέκτονα και της θεατρικής αίθουσας, δίνοντας τη δυνατότητα σε αρχιτέκτονες και μη, να γνωρίσουν από κοντά τη δημιουργική διαδικασία της γέννησης μιας θεατρικής σκηνής.

Μάλιστα οι μαθητές/τριές του σχολείου μας ήταν και αρκετά τυχεροί/ες διότι συνάντησαν από κοντά τον κ. Περράκη και τον αδελφικό του φίλο Εικαστικό καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη Kostas Tsoklis οι οποίοι με τη ζωντάνια τους παρόλο το μεγάλο της ηλικίας τους συνεχίζουν να μας μαγεύουν με τα έργα τους. Δεν δίστασαν, δε να μας δώσουν και το αυτόγραφο τους. Τους ευχαριστούμε θερμά