wew

Δράσεις της Δ.Δ.Ε Φθιώτιδας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο μας σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Recent-Πρόσφατα Άλλες Δράσεις Δράσεις 2023-24 Δραστηριότητες Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Νέα-Ανακοινώσεις

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων) κ. Τζένης Παπαγιαννοπούλου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σχεδιάζει και θα υλοποιήσει Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, αλλά και της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια αυτά, η Επιμορφώτρια Στάμου Έλλη, Ψυχολόγος στο Σύλλογο “Χαμόγελο του Παιδιού” πραγματοποίησε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας σεμινάριο – εργαστήριο Εκπαιδευτικών με θέμα “Ψυχική Ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών”. Το σεμινάριο στέφθηκε με επιτυχία και με το πέρας δόθηκε ραντεβού για την Τρίτη 13/2/2024 όπου οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο με τίτλο “Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα: προετοιμάζοντας το σχολείο για να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις κρίσεις” .

IMG 3d58d285c1eab281d9763e4595ac63eb V
IMG 7c5990ffaf9b76bf27350c1999d1ae62 V

Τέλος, να αναφέρουμε ότι την Τετάρτη 20-03-2024 θα πραγματοποιηθεί νέο σεμινάριο με την ονομασία “Convey” .

Στόχος η καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας και της παρενόχλησης μέσω της ψηφιακής εκπαίδευσης των νέων σχετικά με τα στερεότυπα του φύλου και τη σεξουαλικότητα των γυναικών στα μέσα ενημέρωσης. Το επίκεντρο της εκπαίδευσης είναι να δείξει τον τρόπο που η ανισότητα των φύλων τελικά οδηγεί στη βία με βάσει το φύλο/έμφυλη βία. Η θεματολογία της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών θα είναι: α) βιωματική και θεωρητική σε θέματα ταυτότητας φύλου, διαδικτυακών μέσων και παιχνιδιών στο διαδίκτυο με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για την έμφυλη βία β) εφαρμογή των βίντεο-παιχνιδιών.
Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τον κύκλο των τριών σεμιναρίων θα τους δοθεί βεβαίωση
παρακολούθησης από τη ΔΔΕ Φθιώτιδας. Δεν χρειάζεται αίτηση συμμετοχής.

1anu