p1

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας

25η Μαρτίου Recent-Πρόσφατα Άλλες Αξιολόγηση Αξιολόγηση 2023-24 Αξιολόγηση του σχολείου: δράσεις βελτίωσης Δράσεις Δράσεις 2023-24 Δραστηριότητες Εθνικές Επέτειοι Νέα-Ανακοινώσεις Το σχολείο μας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και χειροκρότησε τους/τις  μαθητές/τριες του σχολείου μας να συμμετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Υπό τις οδηγίες του κ. Κουμπούρα τα παιδιά, μας έκαναν υπερήφανους, παρέλασαν υποδειγματικά, με υψηλό παράστημα, φρεσκάδα, θετική αύρα και ζωντάνια, καταχειροκροτούμενα. Η πόλη μας γέμισε νιάτα και δροσιά και όσοι/ες παρέλασαν κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα αλλά και το θαυμασμό όχι μόνον των δικών τους ανθρώπων αλλά και όλης της Λαμίας.

 Η 25η Μαρτίου είναι η κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας. Μια ημερομηνία εθνικής υπερηφάνειας και δικαίωσης, όταν οι πρόγονοί μας, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ξεσηκώθηκαν μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, θέτοντας τα θεμέλια της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μια γιορτή όλων των Ελλήνων, που πάντα θα αντλούν από την κοίτη του ‘21 την ιδέα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης. Μέσα από την παρέλαση των μαθητών/τριών μας μπορούμε πιο εύκολα να κατανοήσουμε τη σημασία του Μεγάλου Αγώνα και να αναλογιστούμε το διαχρονικό του δίδαγμα: “το πάθος και η αυταπάρνηση είναι η μαγιά κάθε εθνικής προσπάθειας, εγγύηση όμως για την επιτυχία της είναι η ομοψυχία, η ενότητα και η σύμπνοια, όπως μαρτυρεί ο ηράκλειος αγώνας που έδωσαν οι ηρωικοί επαναστάτες εναντίον μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας”

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το “εμείς” κι όχι το “εγώ” που έγραψε ο Μακρυγιάννης, για ένα μέλλον φωτεινό, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, με δικαιοσύνη και με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *