se

Σχολικός σεισμογράφος και καταγραφή σεισμικής δόνησης

Ανακοινώσεις Αξιολόγηση Αξιολόγηση 2023-24 Μνημόνια ενεργειών σεισμού-Πυρκαγιών..... Νέα-Ανακοινώσεις Προγράμματα Συνεργασίες Το σχολείο μας

Το σχολείο μας διαθέτει σεισμογράφο που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου σεισμογράφων. Ο εξοπλισμός αυτός βοηθάει στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ευρύτερη κλίμακα. Ο σεισμογράφος λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο, που ενισχύει την κατανόηση των φυσικών φαινομένων και της γεωλογίας στο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Επίσης συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τους φυσικούς κινδύνους και τη σημασία της προετοιμασίας για έκτακτες καταστάσεις.

Η ύπαρξη του σεισμογράφου στο σχολείο μας επιτρέπει την άμεση παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας. Στα πλαίσια αυτά ακολουθεί η σημερινή καταγραφή μιας σεισμικής δόνησης σε κοντινή περιοχή. Πιο συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο 2/3/24  στις 13:47:05.40 εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση με μέγεθος 4R, 12km ΝΝΑ των Φαρσάλων (σύμφωνα με την επίλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου). Ο σεισμογράφος του σχολείου μας κατέγραψε τη σεισμική δόνηση όπως φαίνεται παρακάτω:

se

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *