ict 640x320 1

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις ( ενδοσχολικές και μη ) για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αξιολόγηση Αξιολόγηση 2023-24 Δράσεις Δράσεις 2023-24 Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Σχολική Μονάδα: 4ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ – 4601032

Στόχος Βελτίωσης:

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις ( ενδοσχολικές και μη ) για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχέδιο Δράσης: ” Επιμόρφωση εκπαιδευτικών, μια ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.”

Άξονας: Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις

Συντονιστής Δράσης: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ – 070513032

Α. Σχεδιασμός της Δράσης

Αναγκαιότητα – Στόχοι

Επεξεργασία τεκμηρίωσης

Μετά από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου στο πλαίσιο της δράσης ενδοσχολική επιμόρφωση, θα πραγματοποιηθούν ενδοσχολικά επιμορφωτικά σεμινάρια για θεματολογία που ορίστηκε βάσει των προτάσεων των εκπαιδευτικών του σχολείου και τις ανάγκες της σχολικής μονάδας. Η αναγκη και η σκεψη  για  ενδοσχολική επιμορφωση σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων των εκπαιδευτικών της σχολικης μονάδας υπηρχε και απο προυγουμενα ετη. Πρωτίστως θα  γίνει  διερεύνηση  με σχετικό ερωτηματολογιο και θα δοθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στην Διευθύντρια της σχολικης μονάδας. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών  θα είναι προαιρετική και θα χορηγηθεί έντυπη βεβαίωση παρακολούθησης.     Στόχοι της δράσης: Ενδυνάμωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της συναισθηματικής ευφυΐας των εκπαιδευτικών. Ουσιαστική παροχή εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών αναγκών. Δημιουργία ευκαιριών για την αλληλεπίδραση των εκπαιδευτικών με κοινούς στόχους. Αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε θέματα παιδαγωγικής επιστήμης επιμέρους γνωστικών αντικειμένων. Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις καινοτομίες που εισάγονται στην εκπαίδευση και προώθηση της εφαρμογής τους στην τάξη. Απόκτηση δεξιοτήτων στην αξιοποίηση των ΤΠΕ για την ενίσχυση της διδασκαλίας και της μάθησης. Δημιουργία ενός ανοιχτού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος μάθησης για τους εκπαιδευτικούς, προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών.