IMG 20240404 095756 1

Ενημέρωση για θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Recent-Πρόσφατα Άλλες Αξιολόγηση 2023-24 Δράσεις Δράσεις 2023-24 Δραστηριότητες Νέα-Ανακοινώσεις Το σχολείο μας

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας για θέματα Σχολικού Προσανατολισμού από την υπεύθυνη ΣΕΠ της Δευτεροβάθμιας την κ. Γαλάτη.

IMG 20240404 095747

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις σχολές για το Εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας και έλυσαν τις απορίες τους.

Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές/τριες να διερευνήσουν τις  πλευρές του εαυτού τους και να αναζητήσουν εκπαιδευτικές διεξόδους μετά το Γυμνάσιο. Έτσι, θα είναι σε θέση να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αρχικά την προσωπική τους πορεία στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και τη μελλοντική τους σταδιοδρομία σε μια διευρυμένη αγορά εργασίας (ευρωπαϊκή, παγκόσμια), παρακολουθώντας κριτικά τις συνθήκες που επικρατούν σ’ έναν ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Το Πρόγραμμα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Γ΄ Γυμνασίου μέσω του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων έχει ως στόχο να διευκολύνει τα παιδιά στη διερεύνηση της προσωπικότητάς τους, στη διαδικασία λήψης απόφασης καθώς και στην εκμάθηση των απαραίτητων soft skills  όπως οι δεξιότητες της επικοινωνίας, της ομαδικής εργασίας και συνεργασίας, της προσαρμοστικότητας, της επίλυσης προβλημάτων, καθώς και της οργάνωσης και διαχείρισης του χρόνου μαζί με τη δυνατότητα κριτικής ανάγνωσης της πληροφορίας και την αυτογνωσία  που είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται γενικότερα οι επιλογές των ατόμων.