JSN ImageShow

Σοφά Λόγια...

Ο δρόμος είναι μακρύς με δασκαλέματα, σύντομος και αποτελεσματικός με παραδείγματα.

Σενέκας ο νεότερος

 

 

Το Blog του 4ου Γυμνασίου Λαμίας

 

Το σχολείο μας εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες  που προσφέρει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προχώρησε στην δημιουργία Blog.

Το ψηφιακό υλικό της ιστοσελίδας αρχίζει να μεταφέρεται στο blog, το οποίο έχει πιο σύγχρονη κι ευέλικτη μορφή. Συνεπώς, μπορείτε να ενημερώνεστε για τη σχολική ζωή του 4ου Γυμνασίου Λαμίας στη διεύθυνση: https://blogs.sch.gr/4gymlami/

Μαθητικές Αθλητικές Δραστηριότητες 2021

 

Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων η Παρασκευή 24/9/2021 για το σχολείο μας, αφιερωμένη στις αξίες του αθλητισμού που προάγουν την ευγενή άμιλλα και  τη συνεργασία, ώστε η σωματική και η ψυχική άσκηση να αποτελέσουν ανθρώπινα εφόδια για καλύτερες κοινωνικές συνθήκες.

 Δείτε περισσότερα στο Blog του 4ου Γυμνασίου Λαμίας

 

 

Το 1ο κουδούνι του 2021

Η φετινή σχολική χρονιά άρχισε επίσημα με τον καθιερωμένο αγιασμό. Η φετινή σχολική χρονιά άρχισε επίσημα με τον καθιερωμένο αγιασμό. Την πρώτη μέρα στο σχολείο τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κος Νίκος Σταυρογιάννης και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα Ελένη Παπαντωνίου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στην αντιπροσωπία μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν τον αγιασμό στο προαύλιο.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέλαβαν τα σχολικά βιβλία της χρονιάς κι αποχώρησαν. Η ημέρα έκλεισε με συνεδρίαση των εκπαιδευτικών του σχολείου, όπου παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Σταυρογιάννης και Παπαντωνίου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχολικές εγκαταστάσεις και σε εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από το νέο νόμο για την εκπαίδευση. 

Διαβάστε περισσότερα: Το 1ο κουδούνι του 2021

Σχολική Χρονιά 2021-22

 

Καλό ξεκίνημα σε όλους μας. Η περσινή σχολική χρονιά κύλησε, παρά τις δυσκολίες εξαιρετικά και ευχόμαστε να συμβεί το ίδιο και φέτος.

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/09 με ώρα προσέλευσης των μαθητών/τριών στις 08:15π.μ. Παρακαλούμε οι μαθητές/τριες  να προσέλθουν  προσκομίζοντας   αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε βεβαίωση νόσησης.

Σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://www.minedu.gov.gr/news/49890-3-9-21-asfales-anoigma-ton-sxoleion-gia-to-etos-2021-2023

 Από σήμερα 9/9 μπορείτε να προμηθευθείτε δωρεάν τα self test από τα φαρμακεία. Ευχόμαστε να είστε όλοι/ες υγιείς.

Εκεί που τα Μαθηματικά συναντούν τη Λογοτεχνία

festival of books1

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι Μαθηματική Λογοτεχνία, είναι κάθε είδους μυθοπλασία όπου τα μαθηματικά παίζουν καθοριστικό ρόλο, είτε επειδή το αντικείμενο της πλοκής σχετίζεται με αυτά είτε γιατί κάποιοι από τους χαρακτήρες της συνδέονται με αυτά και οι ενέργειές τους επηρεάζονται σημαντικά από αυτή τη σχέση.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία, μέρος των οποίων παρουσιάζεται παρακάτω, που αφορούν τα Μαθηματικά αλλά ανήκουν παράλληλα και στο χώρο της Λογοτεχνίας. Η προσέγγισή τους είναι τέτοια, που να μπορούν να παρουσιάσουν με εύληπτο τρόπο την ομορφιά της μαθηματικής σκέψης και βεβαίως να αγγίξουν όσους και όσες είτε «φοβούνται» τα μαθηματικά, είτε τα θεωρούν απρόσιτα και ακατανόητα.

Η λίστα των βιβλίων που ακολουθεί αφορά μαθητές του Γυμνασίου(και όχι μόνο) και θα συμπληρώνεται συνεχώς με νέους τίτλους.

Διαβάστε περισσότερα: Εκεί που τα Μαθηματικά συναντούν τη Λογοτεχνία

Σύνδεση Διαχειριστή